24. årgang | nr. 2 | juli 2019

Schlüter blev fejret med manér

Den historiske og smukke børssal hos Dansk Erhverv var propfyldt, da Poul Schlüters 90-års fødselsdag blev mar- keret den 3. april. Hovedpersonen selv dukkede op med sin hustru, Anne Marie Vessel Schlüter, ved sin side, som han i år kan fejre 30-års bryllupsdag med.

Det blev en begivenhedsrig formiddag for de i alt 280 indbudte gæster. Oppe på det store lærred over scenen kunne gæsterne nyde billeder fra Poul Schlüters lange og otte karriere, heriblandt billeder fra Marienborg og af Poul Schlüter siddende ved sin velkendte skrivemaskine.

Og netop skrivemaskinen spillede en hovedrolle i Søren Papes tale til Poul Schlüter. For selvom der ikke har været meget kontakt mellem den forhenværende og nuværende partiformand, så er der blevet skrevet lidt på maskinen fra Schlüter til Pape over de seneste år, og det fortalte Søren Pape en lille anekdote om i sin tale:

”Det er ikke altid, at jeg rammer den tone, du ville have brugt. Du har derfor også haft sendt mig et brev forud for sidste valg. Den handlede om vores kampagne. Og du skal vide, at jeg har taget dine ord til mig. Når den største af dem alle og ens politiske forbillede skriver med en formaning, så slår hjertet et ekstra slag, og der tages luft ind,” sagde Søren Pape og fortsatte:

”Jeg har faktisk købt dig et farvebånd til Torpedo-rejseskrivemaskinen. Så du kan roligt blive ved med at skrive. Jeg håber, at det er spole 7-farvebånd, du bruger. Det har en ekspert fortalt mig, at det er. Ellers så løser vi nok også det,” fortalte Søren Pape fra talerstolen med håb om flere breve fra Poul Schlüter i fremtiden.

Den bedste statsminister

De rosende ord blev delt ud fra scenen denne smukke forårsdag i hjertet af København. Blandt de prominente talere var Marianne Jelved, som sagde følgende om Poul Schlüter:

”Han var den bedste statsminister på det rette tidspunkt i vores historie!”

Også Lars Løkke Rasmussen havde kun gode ord at sige om Poul Schlüter, især når det kom til Poul Schlüters ærlighed. Om dette k gæsterne en god historie fra tv-optagelserne til DR-programmet ”Statsministrene,” hvor Poul Schlüters kommentar til et maleri på Lars Løkke Rasmussen kontor blot var: ”Det er en pæn ramme.”