24. årgang | nr. 2 | juli 2019

Katarina Ammitzbøll

Syv hurtige til det nye folketingsmedlem

Hvem er dit politiske idol?
Connie Hedegaard. Hun har i den grad formået at løfte hele den grønne agenda både i Danmark, på europæisk plan og på globalt plan. Hun rådgiver f.eks. den kinesiske regering og har fået tænkt det grønne ind i det norske regeringsgrundlag. Hun forstår og anviser konkrete forslag til, hvordan erhvervsliv og forskning kan tænkes sammen, så den grønne omstilling accelererer. Det er enormt vigtigt i stedet for f.eks. kun at fokusere på forbrugsafgifter, som de fleste røde partier foreslår. Hun har nogle visionære og økonomisk holdbare tanker.

Hvordan går det med at finde rundt på Christiansborg?
Det er et ret stort sted. Jeg har været her nogle gange før og har mine fikspunkter. F.eks. ved Fisker-billedet på den grå gang på anden sal – så ved jeg nogenlunde, hvor jeg er. Borgen er ikke så skarpt opdelt mellem de enkelte partier, så det kan være svært at finde rundt. Men Rasmus Jarlov gav folketingsgruppen en rigtig god historisk rundvisning på vores første dag, og så er folketingsbetjentene også meget imødekommende og venlige til at vise vej.

Hvad tænkte du, da du blev valgt ind?
Jeg var lidt overvældet og tænkte, om jeg virkelig havde krydset den streg, at jeg nu skulle være professionel politiker. Jeg tænkte, at det bliver enormt spændende, og jeg glæder mig til at byde ind med de kompetencer og erfaringer, jeg har, og til at blive en del af vores gode folketingsgruppe.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Jeg er nødt til at lave en form for sport. Det er jeg lidt afhængig af. En løbetur skal ind i kalenderen og gerne med hund. Min morgenyoga er essentiel, selvom det nogle gange bare er i 10 minutter for at få kroppen i gang. Ellers er jeg til hav og bjerge og gerne off-piste på ski, og i sommerferien skal jeg med familien ud at vandre. Min mand har fået mig ud på en racercykel – og den skal til at findes frem efter valget. Og så nyder jeg at sidde og finde roen og få læst gode bøger.

Har du et kæledyr?
Vi fik en hund sidste år, en Formel 1-labrador. Ellers har jeg redet rigtig meget på islandske heste.

Hvad er den hyppigste fordom, du hører om Det Konservative Folkeparti?
Det er, at vi er gammeldags. Mange tror, at vi kun er Gud, Konge og Fædreland. Jeg synes ikke, at vi er gammeldags, men vi tænker os om. Der er intet forkert i at ville bevare vores nationale identitet og kultur og værne om vores samfundsværdier – særligt i en omskiftelig verden omgivet af populisme. Konservative er visionære, men også balancerede. Vi bliver aldrig populister. 

Hvilket superligahold holder du med?
Det må være FCK. Min kampagneleder er stor fan af FCK, så hun holder mig opdateret på alt, der foregår i klubben.

Kort om Katarina Ammitzbøll
Katarina Ammitzbøll repræsenterer Københavns Storkreds i Folketinget. Hun har 25 års erfaring med ledende stillinger i internationale organisationer – bl.a. NATO, EU og FN. Katarina har derudover været ansat som diplomat i Udenrigsministeriet i flere år, men har også en solid erfaring fra den private sektor og den internationale konsulentbranche. Inden Katarina blev valgt til Folketinget, arbejdede hun i A.P. Møller-Mærsks afdeling for bæredygtighed.