24. årgang | nr. 2 | juli 2019

Mona Juul

Syv hurtige til det nye folketingsmedlem

Hvem er dit politiske idol?
Connie Hedegaard. Jeg er vokset op med den gode Schlüter som statsminister, og da Connie kom til, havde jeg virkelig en politiker at spejle mig i. For mig var Connie indbegrebet af en ny og moderne generation – og allerede dengang med grønne ambitioner. Det var bare perfekt.

Hvordan går det med at finde rundt på Christiansborg?
Jeg kan overhovedet ikke finde rundt, og jeg kommer nok aldrig til at kunne det. Jeg mangler stifinder-genet. Men jeg er god til at spørge!

Hvad tænkte du, da du blev valgt ind?
Jeg tænkte: “JAAAAAER!” Meget af det, jeg havde arbejdet på, gik i opfyldelse. Jeg satte alt ind på at blive folketingsmedlem. Jeg sagde mit job op og meldte mig ud af bestyrelser. Ikke fordi jeg tog noget for givet. Men fordi jeg havde lyst til at satse 100 procent. Derfor var det bare ekstra fedt at blive valgt ind. Den der følelse, når man går fra at sidde og planlægge, til at det rent faktisk sker, er ubeskrivelig.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Jeg har ikke de vilde fritidsinteresser. Jeg har altid gået meget op i politik og ser altid nyheder. Men jeg kan også godt lide at se og følge med i sport – og så læser jeg en frygteligt masse bøger. På det seneste har der dog ikke været så meget tid, så jeg glæder mig til ferie og bøger.

Har du et kæledyr?
Jeg har en hund, der hedder Victor. Det er en West Highland White og en lille, selvstændig bombe på 12 år. Alle frygtede, at han ville blive syg eller ligefrem gå bort under valgkampen, fordi det ville have slået mig helt ud. Men han holder endnu!

Hvad er den hyppigste fordom, du hører om Det Konservative Folkeparti?
Der er nogle, som har et forkert billede af os og ikke ved, hvad vi står for. Der er langt flere, der er konservative, end de selv tror. Derfor tror jeg, at vi skal fortælle endnu mere om vores værdier. Efter mine politiske saloner – hyggeaftener, hvor man kunne møde mig og diskutere politik – var der mange, der sagde: “Jamen, så er jeg da også konservativ.”

Hvilket superligahold holder du med?
Ikke rigtigt noget. Jeg holder med Liverpool. Jeg er kæmpe fan. Vi fik ikke mesterskabet i år, selvom vi har ventet i 29 år – men vi vandt Champions League. Det var et tåleligt plaster. Ellers holder jeg med Horsens på Horsens Stadion og AGF på Aarhus Stadion. Haha.

Kort om Mona Juul
Mona Juul repræsenterer Østjyllands Storkreds i Folketinget. Mona har over 30 års erfaring fra det private erhvervsliv – senest som adm. direktør i mere end 10 år. Mona har primært arbejdet med forretningsudvikling, kreative koncepter og markedsføring. Derudover har hun gennem de sidste mange år haft bestyrelsesposter i diverse danske virksomheder.