Konservativt pres sikrer flere betjente

Efter hårdt konservativt pres er det lykkedes at sikre, at der optages over 1100 nye betjente på politiskolen de næste to år.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen er meget tilfreds med det netop indgåede politiforlig. Efter hårdt konservativt pres er det nemlig lykkedes at sikre, at der optages over 1100 nye betjente på politiskolen de næste to år. Samtidigt afsættes der betydelige ekstra ressourcer til indsatsen mod terror, til øget grænsekontrol og den målrettede indsats mod indbrudskriminalitet.

”Vi er gået til forhandlingerne med det helt klare mål at få styrket politiet, få flere betjente på gaden og generelt få øget danskernes tryghed. Det har været en sej omgang, men det er lykkedes. De næste to år optages der over 1100 nye betjente på politiskolen, og der bliver investeret massivt i nyt avanceret udstyr til politiets arbejde. Det er kort sagt en rigtig god, konservativ aftale,” siger en tilfreds Søren Pape Poulsen.

Udover de 1100 nye betjente fremhæver Søren Pape Poulsen tre andre områder, hvor Det Konservative Folkeparti har presset på og fået indrømmelser. Det handler om ekstra ressourcer til indsatsen mod terror, øget bevogtning ved grænsen og flere midler til bekæmpelse af indbrudskriminalitet.

”Terrortruslen mod Europa er desværre ikke på retur – tværtimod. Derfor er vi gået til de her forhandlinger med det mål at styrke Danmarks terrorberedskab. Det er lykkedes. Der etablerer nu døgnmandede situations- og operationscentre, der kan koordinere indsatsen i tilfælde af et terrorangreb. PET får langt flere ressourcer til både efterretningsarbejde og personbeskyttelse. Og politiet får væsentlig flere ressourcer til deres bevogtnings- og beredskabsopgaver. Vigtige og nødvendige tiltag i kampen mod terror.”, siger Søren Pape Poulsen som også glæder sig over, at aftalen har styrket kontrollen ved grænsen.

”Vi har, siden flygtningekrisen begyndte, argumenteret for øget kontrol ved grænsen. Vi skal have styr på, hvem der er i vores land, og vi skal have sat en stopper for menneskesmuglere og illegale indvandrere. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det er lykkedes at få styrket kontrollen ved grænsen markant. Der kommer nummerpladescannere, døgnbemanding og mere patruljering. Det løser ikke alle udfordringer, men det kan forhåbentligt være et lille skridt i den rigtige retning,” siger Søren Pape Poulsen.

Et andet konservativt krav, som er blevet gennemført, handler om flere midler til politiets specialenhed Task Force Indbrud, som de seneste år har haft stor succes med at optrevle udenlandske tyvebander.

”Danmark er det mest indbrudsplagede land i hele Europa. Hvert kvarter begås der et indbrud herhjemme, og det går ikke længere. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det er lykkedes at sikre flere midler til Task Force indbrud og få slået fast med syvtommersøm i aftalen, at kampen mod indbrud er et højt prioriteret nationalt indsatsområder for dansk politi,” afslutter Søren Pape Poulsen.