Opret en fremtidsfond!

Det er tid til at skubbe privatiseringsbølgen i gang igen. De penge, som salg af statens virksomheder frigiver, skal bruges til at skabe bedre arbejdsforhold og muligheder for dansk erhvervsliv.

Det er konservativ politik i en nøddeskal. Vi skaber bedre muligheder for dansk erhvervsliv, og samtidig trækker vi en streg i sandet, når det kommer til statens opgaver.

Jeg mener, at staten skal fokusere sin energi på, at kernevelfærden er i orden, og så skal den give plads til vækst i det private. For det er der, pengene til velfærden tjenes.

Derfor foreslår jeg i dag i Børsen at sætte fart i privatiseringen af en række statslige virksomheder, heriblandt Danske Spil og TV2. Det er selskaber, som ikke er afgørende for kritisk infrastruktur eller lignende og som relativt nemt kan sælges.

Og i stedet for, at vi klatter indtægterne fra salget op på løbende offentlig forbrug skal de målrettet investeres i en Fremtidsfond. På den måde kan vi være trygge ved, at midlerne bruges til at løbende at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. For statens virksomheder er fælles ejendom. Derfor skal vi bruge pengene klogt og fremadrettet.

Der er flere måder, pengene kan fordeles på. Vi kan eksempelvis forhøje de strategiske forskningsmidler, hjælpe små virksomheder med patentansøgninger eller med rekruttering af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Det afgørende er, at pengene bruges til at skabe muligheder for vækst. For det giver os velstand og muligheder i fremtiden til glæde for alle – og især de flittige, dygtige og entreprenante.

Læs forslaget her