K forhindrer mere byggeri ved kyster og sikrer vækst og fornuft i ny planlov

Der er netop indgået en aftale om en ny planlov mellem blandt andre regeringen og Det Konservative Folkeparti.

Aftalen justerer de hidtidige regler, som har forhindret borgere i at opstille højbede eller et haveskure i deres egen have. Væksten fremmes, og samtidig droppes merbyggeriet på de danske kyster.

“Det er en sejr for den sunde fornuft, at vi får justeret planloven. Selvfølgelig skal en offentligt ansat fra København ikke tage på inspektion for at fjerne et 15 centimeter højt højbed i en nordjysk have. Det var helt håbløst, og det kommer vi heldigvis til livs nu,” siger den konservative partiformand Søren Pape Poulsen, der blandt andet kritiserede planloven i sin første landsrådstale som nyudnævnt partiformand.

Søren Pape understreger samtidig, at aftalen vil sikre vækst via bedre muligheder for dansk butiksliv:

”Vi får nye rammer for butikkerne, hvilket er meget positivt. Vi rydder op i mange alt for detaljerede krav, og kommunerne gives mere frihed til planlægning. Det skal være slut med rigide regler og groteske eksempler på, at eksempelvis to nabobutikker er underlagt forskellige regler. Vi holder samtidig fast i en balance, så vi beskytter bymidterne og de lokale små detailbutikker i mindre bysamfund, da vi ikke liberaliserer reglerne for dagligvarebutikker.”

K-fokus på kysterne

Der har hidtil været lagt op til omfattende lempelser i beskyttelsen af de danske kyster og strande, men det er også efter konservativt krav pillet ud af den endelige aftale.

“I regeringens udspil var der lagt op til både at droppe kystnærhedszonen helt og at tillade op til 15 nye store byggeprojekter på de danske strande. Begge dele har vi forhindret, og det er en stor sejr for både os og for den danske natur. Vores uspolerede kyster er en unik gave, som vi skal passe på og give videre til næste generation,” siger miljøordfører Mette Abildgaard.

Med aftalen bliver der også bedre adgang til de danske strande for mennesker med handicap, og Det Grønne Danmarkskort bevares efter konservativt ønske.

Kontakt miljøordfører Mette Abildgaard på 61 62 46 42 for yderligere kommentarer.