Finansloven er konservativ

Finansloven for 2017 har fået stærke konservative aftryk. Vi har kæmpet for både store og små ting, som alt i alt er til gavn for danskere landet over. Det drejer sig om alt fra lavere boligskatter til mere fokus på dansk kultur. Vi har her samlet en udsnit af de ting, som vores forhandlere, partileder Søren Pape Poulsen og finansordfører Brian Mikkelsen, har sikret på næste års finanslov.


pin-vector-c-elsker-boligejereFastfrysning af grundskyld for 620 millioner kroner

Grundskylden fastfryses i 2017. Det sparer de danske boligejere for en regning på 620 millioner kroner, som ellers var på vej. Vi har nu sikret de danske boligejere nogle meget markante forbedringer to år i streg, og vi har faktisk sparet dem for over 1,3 milliarder i ellers stigende boligskat for 2016 og 2017. Det bliver hele 2,8 milliarder kroner for boligejerne, hvis man skriver tallene frem til 2020

Vi er meget, meget stolte af det resultat. Det er en god og nødvendig sejr, og det viser, at det borgerlige samarbejde kan bære frugt. Det er en konservativ mærkesag, at der skal være ro om hjemmet. Det er dér, vi lever livet. Det gælder os alle, uanset om vi har boet i vores egen bolig i nogle år, om man er førstegangskøber med et lille barn på vej, eller om man er pensionist.

Fast støtte til Mindelunden

Tidligere i år meldte Kirkeministeriet ud, at der ville blive sparet 75.000 kroner på Mindelunden i Ryvangen nord for København. Men efter pres fra Det Konservative Folkeparti er det lykkedes at få Mindelunden på finansloven og dermed sikre et særligt tilskud på 100.000 kroner årligt fremover. Det glæder forsvarsordfører Rasmus Jarlov, der udtaler, at tilskuddet betyder, at det er med til at sikre et stykke af Danmarks historie og kultur samt formidlingen om frihedskampens betydning til de kommende generationer.

Tre millioner til Den Gamle By

Det lykkedes os at sikre Den Gamle By på finansloven og dermed en fast støtte på tre millioner kroner, som skal gå til drift og vedligeholdelse til glæde for de mange gæster. Den Gamle By er et af Danmarks mest besøgte kulturhistoriske specialmuseer, og det giver danskerne mulighed for at gå op oplevelse i Danmarks historie på en spændende måde.

Arbejdermuseet

Det Konservative Folkeparti har altid anset det som et fælles nationalt ansvar at investere i de danske museer, så kommende generationer kan blive indført i dansk historie og kulturarv. Arbejdermuseet er nok ikke noget, man typisk vil kæde sammen med os borgerlige, men arbejderbevægelsen har spillet en vigtig rolle i udviklingen af vores samfund, og det skal fremtidige generationer selvfølgelig også kunne opleve. Derfor har vi sikret støtte til Arbejdermuseet på finansloven.

Grathe Kapel i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti har ved dette års finanslovsforhandlinger sikret fire millioner kroner til udgravningerne af Grathe Kapel ved Kjellerup. Tilskuddet kommer efter ønske fra Silkeborg Museum, som i sommeren 2015 foretog prøveudgravninger ved Grathe Hede, men som ikke har kunnet foretage yderligere på grund af manglende ressourcer. Nu kan arkæologer begynde arbejdet og give danskerne indsigt i vores kulturhistorie.

Skibsbevaringsfonden

I Danmark har der altid været en stolt og historisk tradition for fiskeri- og søfartsindustri. Store dele af industrien har været med til at opbygge den kernevelfærd og søfartskultur, som mange danskere har nært – stadig den dag i dag. Derfor er det en stor glæde, at Det Konservative Folkeparti har tilkæmpet en årlig støtte på 1,4 millioner kroner til Skibsbevaringsfondens arbejde til at styrke det maritime Danmark. Beløbet skal hjælpe fonden med blandt andet at bevare gamle træskibe.

Billigere færgetakster (Landevejsprincippet)

Alt for længe har færgetaksterne været skruet op på et urimeligt niveau. Nu har Det Konservative Folkeparti sikret en gradvis nedsættelse af færgetaksterne for blandt andet passagerer og biler til og fra øerne for 130 millioner kroner frem mod 2020. De billigere færgepriser betyder blandt andet, at fynboerne får mere tryghed om deres transport.

Udvidelse af E45

På strækningen mellem Aarhus S og Skanderborg S er der i myldretiden store udfordringer, som er til stor gene, når rigtigt mange danskere skal til og fra arbejde. Det er vigtigt for Det Konservative Folkeparti, at danskerne har tid og mulighed for at tilbringe så meget tid sammen med deres familier som muligt – og ikke på landevejene. Og derfor er det også glædeligt, at det er lykkedes at sikre 524 millioner kroner til udvidelse af motorvejen E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S.