K efter Uber-dom: Uber må lovliggøres

Østre Landsret stadfæstede fredag formiddag byrettens dom og dømmer dermed Uber for ulovligt og giver en Uber-chauffør bødestraf for ulovlig taxikørsel. Det får den konservative transportordfører Rasmus Jarlov til at tage sagen op med målet om at ændre loven.

”Det kan siges meget enkelt, Hvis Uber er blevet kendt ulovligt, må loven laves om. Der skal være plads til, at danskerne kan nyde godt af ganske almindelig konkurrence og sund fornuft. Uber er til gavn for forbrugerne og konkurrencen på området,” udtaler Rasmus Jarlov.

Partierne på Christiansborg er lige nu i gang med de aktuelle taxaforhandlinger, og nu vil Rasmus Jarlov tage den nye dom med til forhandlingsbordet for at få lempet loven.

”Uber-chaufførerne skal naturligvis betale skat. Derfor skal der være kontrol af, hvor meget de tjener. Men derudover skal de have lov til at køre videre – også uden alle mulige besværlige og obstruerende krav som fysiske taxametre, sædefølere, kameraer og lignende,” fortsætter Rasmus Jarlov og afslutter:

”Deleøkonomi er generelt til gavn for konkurrenceevnen. Det skal vi støtte i stedet for at bekæmpe.”

For yderligere informationer, kontakt transportordfører Rasmus Jarlov på 61 62 46 41.