K indgår i ny trekløverregering

Efter intense forhandlinger, hvor det lykkedes at skaffe Det Konservative Folkeparti maksimal indflydelse, indgår partiet nu i en ny borgerlig trekløverregering i samarbejde med Venstre og Liberal Alliance.

Afgørende for den konservative partiformand har været at sikre sit parti maksimal indflydelse. Det nye regeringsgrundlag indeholder da også en lang række konservative mærkesager.

”Jeg har hele tiden åbent og ærligt sagt, at jeg skulle have solide konservative aftryk på det nye regeringsgrundlag, hvis jeg skulle skrive under på det. Ikke for min skyld personligt – eller for partiets for den sags skyld – men for danskernes. For jeg mener virkelig, at vores bud på løsninger er de bedste for landet. Jeg glæder mig over, at vi nu kickstarter det borgerlige Danmark igen,” siger Søren Pape Poulsen.

Blandt de mange konservative mærkesager, der er kommet med i regeringsgrundlaget, er større tryghed for boligejerne. Her har regeringspartierne aftalt, at boligejerne får et fuldstændig stop for ejendomsværdiskatten og grundskylden frem til 2021.

”Boligskatterne himmelflugt er en saga blot, og det er i dén grad et konservativt aftryk på regeringsgrundlaget,” siger Søren Pape Poulsen.

I forbindelse med sin indtræden i regeringen tiltræder Det Konservative Folkeparti forsvarsforliget. Det sker til gengæld for et løfte om, at forsvaret vil blive tilført de nødvendige midler, der skal til for, at vi igen kan få et stærkt, smidigt og kampdygtigt forsvar.

”Det skylder vi os selv og det skylder vi vores allierede, og det er et konservativt aftryk,” siger Søren Pape Poulsen.

Også miljøet kommer som et særligt konservativt islæt i regeringsgrundlaget til at få yderligere fokus. Eksempelvis sættes der for første gang et konkret mål, der siger, at 50 procent af Danmarks energi allerede i 2030 skal komme fra vedvarende energi. Samtidig lægges der en langsigtet plan for, hvordan den danske naturarv genoprettes og udvikles. En ny naturkanon skal desuden åbne danskernes øjne for vores skønne og smukke, danske natur.

”Vi har sikret, at den nye regering får en langt mere ambitiøs grøn politik end hidtil. Det har positiv effekt på både vores natur, vores klima og vores natur. Det er generationskontrakten, det handler kort sagt om vores fælles fremtid,” siger Søren Pape Poulsen.

Efter konservativt ønske vil politiet få flere ressourcer. Der vil også blive ført en langt hårdere og mere kontant kurs mod kriminelle med skærpelser af straffen for personfarlig kriminalitet.

”Hvis de er danske, møder de hårdere straffe og mindre tolerance, og hvis de er udlændinge, vil vi sende dem til afsoning i deres egne hjemlande. Det er godt for ofrene for forbrydernes kriminalitet, det er godt for retsbevidstheden,” uddyber Søren Pape Poulsen.

Den konservative partformand understreger, at de mange klare konservative aftryk i regeringsgrundlaget ikke ville være kommet, hvis partiet havde valgt fortsat at stå udenfor regeringen.

”Disse – og mange andre – konservative aftryk er saglige og solide og et udtryk for, vi har påtaget os ansvaret for at arbejde med at føre dem ud i livet de kommende år. Selvom situationen ind i mellem har set svær ud, har vi alligevel i ellevte time vist, at vi kunne arbejde sammen, når det gjaldt. Vi skal knokle for Danmark og for danskerne, og det ser jeg frem til, for det er derfor, vi politikere er her,” slutter Søren Pape Poulsen.

Kontakt presseansvarlig Angela Brink på 61 62 48 61 for yderligere kommentarer.