Forside|Politik|Et enklere skattesystem

Et enklere skattesystem

Over halvdelen af danskerne har ikke tillid til det danske skattesystem. Derfor kæmper vi for et skattesystem, der er mere enkelt og gennemskueligt.

Vores skattesystem kan gøres markant smartere og enklere, end det system, vi har i dag. For udgangspunktet bør altid være, at alle borgere og virksomheder skal have så lidt besvær med det offentlige som overhovedet muligt.

Desværre er realiteten en helt anden. Cirka 46 procent af alle små og mellemstore danske virksomheder har svært ved forstå skattereglerne korrekt. Kun 13 procent af danskerne siger, at de har tillid til vores skattesystem. Det skyldes blandt andet, at unødvendige regler og bureaukrati skaber fejl og mistillid for virksomhederne og den enkelte. Det skal vi gøre noget ved.

Der er alt for mange besværlige skatter og afgifter, der gør livet besværligt for danskere og danske virksomheder. I foregående regeringsperiode har vi afskaffet 70 afgifter. Nu vil vi fortsætte arbejdet. 

Du kan læse mere i vores skatteplan om hvordan vi rydder ud i skatte- og afgiftsjunglen.

Hverken du eller danske virksomheder skal spilde tid på unødvendige regler og procedurer.  Derfor vil vi kæmpe videre for et enklere skattesystem.

Kilder: Skatteministeriet og Norstat.

Alle politikområder