Forside|Politik|Mindre kø på motorvejen

Mindre kø på motorvejen

Alt for mange danskere sidder fast i trafikken og spilder tid, som de kunne have brugt med deres familie eller på arbejde. Faktisk sidder bilisterne i kø på de danske veje op til 360.000 timer hver eneste dag. Det er alt for meget. Det svarer til 83 millioner timers forsinkelse om året, hvilket medfører et samfundsøkonomisk tab på 26 milliarder kroner.

Og det har kun udsigt til at blive værre. Hvis vi ser bort fra de perioder, hvor Danmark var lukket ned, så er trafikken kun blevet mere og mere kompakt gennem de sidste år. Fra 2016 til 2018 alene steg antallet af timer, som danskerne sad i kø, med hele syv procent.

60 milliarder til ny transportaftale
Vi mener, at det er vigtigt, at vi får mindsket køerne mest muligt på de danske veje. Det gør vi ved at investere i vores vejnet. Vi har i den foregående regeringsperiode allerede investeret massivt i vejnettet, og vi har nu sikret en transportaftale, hvor vi investerer over 60 milliarder kroner i at udvide og lave nye veje i Danmark – herunder motorveje – så du kan komme hurtigere hjem til din familie.

Det skal være nemmere at komme fra a til b. Det bliver det bl.a. ved at sørge for mindre kø på motorvejene.

Derfor vil vi:

  • Udvide og investere i vores vejnet.
  • Have ro om trafikinvesteringerne, så danskerne ved, at de veje, der er blevet dem lovet, bliver gennemført.

Læs mere om, hvordan vi vil investere i et bedre vejnet i Danmark

Alle politikområder