Forside|Politik|Mindre trafikstøj

Mindre trafikstøj

Trafikstøj er et alvorligt problem for mange danskere. Støj fra vej- eller banenettet kan resultere i blandt andet søvnbesvær, stress, forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme.

Det anslås, at vejstøj er årsag til 600 slagtilfælde hvert år, 330 tilfælde af blodpropper om året, og bærer skylden for tidlige dødsfald blandt flere hundrede danskere om året. Det er et problem, vi skal løse.

Tre milliarder til ny aftale
Derfor har det været et af Det Konservative Folkepartis kernemærkesager, at der i den seneste transportaftale skulle investeres massivt i bekæmpelse af trafikstøj. Faktisk var vi med til at gennemføre, at der skal investeres hele tre milliarder til bekæmpelse af trafikstøj. Det er et beløb, vi synes, vi kan være danskerne bekendt, for langt det største støjproblem kommer fra vejtrafikken, og næsten 800.000 boliger i Danmark er belastet af det.

Trussel fra andre partier
Nogle partier har ytret, at de vil genåbne forhandlingerne, hvilket bringer aftalen i fare. Det, synes vi ikke, er vejen frem, da vi mener, at aftalen allerede er, som den skal være. Derfor ønsker vi ro om aftalen.

Derfor vil vi:

  • Bruge tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj i perioden 2022-2035.
  • Have ro om transportaftalen, så hjælpen ikke bliver udskudt.

Se Rasmus Jarlov fortælle om regeringens aftale om trafikinvesteringer for over 112 mia. kroner (13. marts 2019):

Alle politikområder