Forside|Politik|Generationsskifteskat

Generationsskifteskat

Vi vil afskaffe generationsskifteskatten. I dag betaler man skat, når en familieejet virksomhed gennemgår et generationsskifte. Den skat skal væk, for det er en vækstdræber.

Afskaf generationsskifteskat
Vi vil afskaffe generationsskifteskatten. I dag betaler man skat, når en familieejet virksomhed gennemgår et generationsskifte. Den skat skal væk, fordi den tømmer virksomheder for den kapital, som man ellers kan bruge på at investere i virksomheden.

Under den seneste regering sænkede vi generationsskifteskatten, men da Socialdemokratiet fik regeringsmagten, tredoblede de skatten, så den nu lyder på 15 procent af virksomhedens værdi. Det gør det sværere – og til tider næsten umuligt for danske virksomheder at gennemføre et generationsskifte. De familieejede virksomheder beskæftiger 6 ud af 10 privatansatte og står for mere end 70 procent af dansk eksport. Med andre ord påvirker det mange danskere.

Derfor arbejder vi for at sætte generationsskifteskatten ned for på sigt at fjerne den helt.
Det giver nemlig ingen mening at sætte unødvendige forhindringer op for dansk erhvervslivs ve og vel. I sidste ende går det ud over Danmarks velstand og velfærd.

K vil også afskaffe arveafgiften for dig og din familier – læs mere her

Alle politikområder