Forside|Politik|Fødevarer

Fødevarer

Danskerne skal være trygge ved den mad, de spiser og de produkter, de bruger deres hårdt tjente penge på. Samtidig skal danske forbrugere have større valgfrihed på hylderne. Det er vigtigt, at danskerne har adgang til økologiske og sunde kvalitetsvarer. Men det er ikke statens opgave at bestemme, hvad folk spiser. Derfor skal afgifter på fødevarer som udgangspunkt holdes på et minimum.

En velfungerende fødevarekontrol er vigtig for danskernes sikkerhed, hvad enten vi spiser ude eller tilbereder maden hjemme. Der skal være fokus på intelligent fødevarekontrol, hvor myndighederne går målrettet efter branchens brodne kar for at skabe bedre forhold for de danske forbrugere. En velfungerende smiley-ordning sikrer forbrugernes mulighed for at følge med i, om slagteren og den lokale restaurant holder en ordentlig hygiejne.

Det skal være sikkert at være dansk forbruger, og derfor har vi løbende en pligt til at sikre, at produkter på markedet reguleres under streng hensyntagen til den nyeste viden om for eksempel hormonforstyrrende stoffer, der i særlig grad rammer børn og babyer. Kampen mod farlige stoffer i fødevarer og forbrugsgoder skal ikke handle om frit valg, men om basal sikkerhed for alle danskere.

 

Alle politikområder